Vade.cat al Facebook:

 Segueix-nos al Twitter:

Enguany complim 80 anys del final de la Guerra Civil. És veritat, d’aquella generació que la va viure prop la pell, malauradament, ja en queden pocs; som més qui vàrem escoltar en primera persona els relats sobre la contesa, molt sovint entre xiuxiuejos: sí, el silenci va presidir la pau de la derrota, com l’oblit irònic ha presidit la transició democràtica.
Víctor Amela, en la novel·la “Jo hauria pogut salvar Lorca”, posa veu als silencis, ens il·lustra sobre els darrers dies del Poeta i ens explica l’aventura familiar de superar una guerra. Fa deu anys, a la novel·la “Cuna de amargo azúcar”, jo vaig fer el pas de trencar els meus silencis. En tots dos casos, la memòria familiar (inspiració i font d’informació) ha alimentat una novel·la. Però, hi ha alguna família d’aquest país que no tingui una novel·la en potència entre les vivències del conflicte? La resposta segurament és no.

MEMÒRIA FAMILIAR: LLAVOR DE NOVEL·LES

POBLACIÓ: Tordera

ÉS PART DE: 

dijous, 28 de març, 2019 - 19:30h.

Xerrada col·loqui amb Víctor-Manuel Amela i Quim Haro. Parlarem de records familiars, de les novel·les que es tanquen en aquestes memòries, abans que no arribi l'oblit o el silenci definitiu les deixi callades per sempre. L'acte no té aspiracions formals ni més rigoroses que la tertúlia i l'intercanvi d'experiències. Us convidem a participar-hi, us convidem a posar… VEU ALS SILENCIS.

Enguany complim 80 anys del final de la Guerra Civil. És veritat, d’aquella generació que la va viure prop la pell, malauradament, ja en queden pocs; som més qui vàrem escoltar en primera persona els relats sobre la contesa, molt sovint entre xiuxiuejos: sí, el silenci va presidir la pau de la derrota, com l’oblit irònic ha presidit la transició democràtica.
Víctor Amela, en la novel·la “Jo hauria pogut salvar Lorca”, posa veu als silencis, ens il·lustra sobre els darrers dies del Poeta i ens explica l’aventura familiar de superar una guerra. Fa deu anys, a la novel·la “Cuna de amargo azúcar”, jo vaig fer el pas de trencar els meus silencis. En tots dos casos, la memòria familiar (inspiració i font d’informació) ha alimentat una novel·la. Però, hi ha alguna família d’aquest país que no tingui una novel·la en potència entre les vivències del conflicte? La resposta segurament és no.

Situació

MEMÒRIA FAMILIAR: LLAVOR DE NOVEL·LES

Tordera
.

Comenta-ho: